L’Estació de Sant Feliu de Llobregat

Puja al tren per salvar l’Estació amb més de 150 anys d’història!

L'arribada del ferrocarril l’any 1854 va comportar grans canvis a la nostra ciutat en la millora de la mobilitat, en la industrialització i en el comerç i d’intercanvi econòmic amb les altres poblacions, així com en la fesomia de la ciutat que es va expandir agafant com a eix vertebrador l’Estació del ferrocarril amb l’obertura de nous carrers. Ja des dels primers moments l’Estació es va convertir en el nou pol d’atenció del poble ja que tenia una intensa activitat comercial.

L’edifici de l’Estació té tres cossos, el central més gran s’utilitzava de sala d’espera i s’accedia a través d’un passadís des d’una de les naus laterals un cop comprat el bitllet a les taquilles. A la nau on avui hi ha el bar hi havia l’habitatge del cap d’estació. L'estació de Sant Feliu sorprèn per la forma en arc de mig punt de les seves portes i finestres de la façana del costat de l’andana. En el moment de la seva construcció un altre element que va cridar molt l’atenció fou l’arquitectura que seguí els models arquitectònics anglesos de l’època i la riquesa dels materials emprats per a la seva construcció i decoració.

Actualment l’edifici de l’Estació de Sant Feliu és, juntament amb els de Molins de Rei i Cornellà, el més antic de Catalunya i d’Espanya que es conserva dels inicis del ferrocarril.

dilluns, 19 de juliol de 2010

El primer concurs de fotografia “Sant Feliu Estació” ja té guanyadors

La primera edició del concurs de fotografia "Sant Feliu Estació", convocat per la plataforma ciutadana "Salvem l’Estació del Tren de Sant Feliu", ja ha fet públic els seus guanyadors. De les 45 instantànies presentades, la votació popular efectuada a través del grup de facebook de l’entitat organitzadora, ha decidit distingir com a millor fotografia "El Pulmó i el Cor de la Ciutat", de Maria Dolores Martin Rodriguez, mentre que "Estación: Primavera" de Juan Carlos Vicente Sánchez ha estat escollida com a segona millor. El palmarès d’aquest concurs es completa amb el tercer premi compartit per les fotos "Fem tard", de Àlex Miró Blay, i la també anomenada "El Pulmó i el Cor de la Ciutat", de Maria Dolores Martin que va presentar diferents fotografies amb aquest nom. El jurat també ha destacat quatre accèssits, les obres "Pont que uneix passat i present" i "Bona nit, apagueu els llums", de Jaume Solé Díaz, "Hasta el infinito y más allá", de Núria Solé Díaz, i una altra fotografia de la sèrie "El Pulmó i el Cor de la Ciutat", de Maria Dolores Martin. Podeu veure les instantànies guanyadores al bloc de la plataforma organitzadora.

"Salvem l’Estació del Tren de Sant Feliu" és una plataforma ciutadana, a la qual s’han adherit diferents persones a títol individual així com diverses entitats locals, catalanes i de l’Estat, creada al passat abril per Jaume Solé Díaz, impulsor de diverses campanyes de participació ciutadana com "Sant Feliu suma per l’Estatut" i actualment regidor independent del grup municipal d’ICV-EUiA. El seu objectiu és demanar a l’Ajuntament que reconsideri l’enderroc de l’actual estació de rodalies de Sant Feliu, tal i com contempla el pla de soterrament de la línia de ferrocarril, i que un cop acabades aquestes obres es facin obres de rehabilitació de l’estació per recuperar el seu aspecte original per poder-la donar un ús per a la ciutadania i les entitats de la ciutat. Des de la seva creació, la plataforma ja ha aconseguit més de 1500 adhesions, entre elles la dels Amics de la UNESCO de Barcelona, la Federación Española de Asociaciones de Amigos del Ferrocarril o l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya, entre d’altres. L’estació de Sant Feliu de Llobregat és de les tres més antigues de tot l’Estat, juntament amb les estacions de Molins de Rei i Cornellà.

Santfeliu.net >>

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada