L’Estació de Sant Feliu de Llobregat

Puja al tren per salvar l’Estació amb més de 150 anys d’història!

L'arribada del ferrocarril l’any 1854 va comportar grans canvis a la nostra ciutat en la millora de la mobilitat, en la industrialització i en el comerç i d’intercanvi econòmic amb les altres poblacions, així com en la fesomia de la ciutat que es va expandir agafant com a eix vertebrador l’Estació del ferrocarril amb l’obertura de nous carrers. Ja des dels primers moments l’Estació es va convertir en el nou pol d’atenció del poble ja que tenia una intensa activitat comercial.

L’edifici de l’Estació té tres cossos, el central més gran s’utilitzava de sala d’espera i s’accedia a través d’un passadís des d’una de les naus laterals un cop comprat el bitllet a les taquilles. A la nau on avui hi ha el bar hi havia l’habitatge del cap d’estació. L'estació de Sant Feliu sorprèn per la forma en arc de mig punt de les seves portes i finestres de la façana del costat de l’andana. En el moment de la seva construcció un altre element que va cridar molt l’atenció fou l’arquitectura que seguí els models arquitectònics anglesos de l’època i la riquesa dels materials emprats per a la seva construcció i decoració.

Actualment l’edifici de l’Estació de Sant Feliu és, juntament amb els de Molins de Rei i Cornellà, el més antic de Catalunya i d’Espanya que es conserva dels inicis del ferrocarril.

dijous, 6 de maig de 2010

Concurs de Fotografia Sant Feliu Estació 2010


Des del grup del Facebook "Salvem l'Estació del Tren" organitzem el primer concurs de fotografia SANT FELIU ESTACIÓ 2010, dirigit a tots els membres del grup al Facebook, coincidint amb les Festes de Primavera.

Les fotografies han de presentar algun element de l'estació, vista general o el que més us agradi de l'estació.

Bases del Concurs de fotografies

Condicions de participació

Convoca

Grup del Facebook "Salvem l'Estació del Tren de Sant Feliu".

Tema

Totes les fotografies han d'estar relacionades amb els elements del ferrocarril a Sant Feliu, ja sigui algun element de l'estació, vista general o el que més us agradi de l'estació.

Lliurament dels treballs

Les fotografies es podran penjar a la secció Fotos de l'esdeveniment del concurs, dins del grup del facebook "Salvem l'Estació del Tren de Sant Feliu. A peu de fotografia heu d'indicar: Primer Concurs de Fotografia de SANT FELIU ESTACIÓ 2010, un text o títol de la foto el vostre nom.

Quantitat d'originals

Cada participant podrà penjar un màxim de 5 fotografies per autor.

Format

El format de les fotografies ha de ser jpg, amb una mida màxima de 2Mb.

Jurat

Tots i totes les persones del grup "'Salvem l'Estació del Tren de Sant Feliu'" podran votar cadascuna de les fotografies. Per emetre el vot només caldrà marcar amb el botó "m'agrada" la fotografia escollida.

Al finalitzar el període del concurs, les tres fotografies més valorades seran les guanyadores.

Període de presentació dels treballs

Del 7 de maig al 31 de maig de 2010

Període de votacions

Fins el 30 de juny de 2010

Data del veredicte

La primera quinzena de juliol es publicaran els noms dels guanyadors.

Premis

Les fotografies guanyadores seran la imatge del grup "Salvem l'Estació deSant Feliu" al Facebook durant un mes cada una. A més l'autor serà recompensat amb els premis:

1er premi: Nomenat guanyador del 1r concurs SANT FELIU ESTACIÓ

2on premi: Nomenat segon finalista del 1r concurs SANT FELIU ESTACIÓ

3er premi: Nomenat tercer finalista del 1r concurs SANT FELIU ESTACIÓ


Més informació al grup al Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada