L’Estació de Sant Feliu de Llobregat

Puja al tren per salvar l’Estació amb més de 150 anys d’història!

L'arribada del ferrocarril l’any 1854 va comportar grans canvis a la nostra ciutat en la millora de la mobilitat, en la industrialització i en el comerç i d’intercanvi econòmic amb les altres poblacions, així com en la fesomia de la ciutat que es va expandir agafant com a eix vertebrador l’Estació del ferrocarril amb l’obertura de nous carrers. Ja des dels primers moments l’Estació es va convertir en el nou pol d’atenció del poble ja que tenia una intensa activitat comercial.

L’edifici de l’Estació té tres cossos, el central més gran s’utilitzava de sala d’espera i s’accedia a través d’un passadís des d’una de les naus laterals un cop comprat el bitllet a les taquilles. A la nau on avui hi ha el bar hi havia l’habitatge del cap d’estació. L'estació de Sant Feliu sorprèn per la forma en arc de mig punt de les seves portes i finestres de la façana del costat de l’andana. En el moment de la seva construcció un altre element que va cridar molt l’atenció fou l’arquitectura que seguí els models arquitectònics anglesos de l’època i la riquesa dels materials emprats per a la seva construcció i decoració.

Actualment l’edifici de l’Estació de Sant Feliu és, juntament amb els de Molins de Rei i Cornellà, el més antic de Catalunya i d’Espanya que es conserva dels inicis del ferrocarril.

dimecres, 13 d’octubre de 2010

Adhesió de l'Associació Memòria i Patrimoni Arc de mig punt al Manifest en defensa de l’Estació del Tren

Ens adherim al manifest i donem suport a la Plataforma Salvem l’Estació de Sant Feliu de Llobregat en la seua iniciativa per evitar la destrucció d’un patrimoni cultural tant interessant com és l’Estació de Ferrocarril. Pel seu valor històric i artístic està més que justificada la seua conservació de cara al futur, com un dels edificis emblemàtics i definidors de la personalitat de la ciutat. La seua pèrdua seria irreparable, per tant, demanem a les autoritats o a qui corresponga, que l’edifici siga protegit segons la legislació en matèria de patrimoni i que els projectes urbanístics presents o futurs que afecten l’edifici i/o el seu entorn siguen respectuosos amb l’Estació i integradors, per tal que puga gaudir-ne la ciutadania.


Gandia, 24 de setembre de 2010

Isabel Canet Ferrer
Presidenta d’Arc de Mig Punt. Associació Memòria i Patrimoni

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada