L’Estació de Sant Feliu de Llobregat

Puja al tren per salvar l’Estació amb més de 150 anys d’història!

L'arribada del ferrocarril l’any 1854 va comportar grans canvis a la nostra ciutat en la millora de la mobilitat, en la industrialització i en el comerç i d’intercanvi econòmic amb les altres poblacions, així com en la fesomia de la ciutat que es va expandir agafant com a eix vertebrador l’Estació del ferrocarril amb l’obertura de nous carrers. Ja des dels primers moments l’Estació es va convertir en el nou pol d’atenció del poble ja que tenia una intensa activitat comercial.

L’edifici de l’Estació té tres cossos, el central més gran s’utilitzava de sala d’espera i s’accedia a través d’un passadís des d’una de les naus laterals un cop comprat el bitllet a les taquilles. A la nau on avui hi ha el bar hi havia l’habitatge del cap d’estació. L'estació de Sant Feliu sorprèn per la forma en arc de mig punt de les seves portes i finestres de la façana del costat de l’andana. En el moment de la seva construcció un altre element que va cridar molt l’atenció fou l’arquitectura que seguí els models arquitectònics anglesos de l’època i la riquesa dels materials emprats per a la seva construcció i decoració.

Actualment l’edifici de l’Estació de Sant Feliu és, juntament amb els de Molins de Rei i Cornellà, el més antic de Catalunya i d’Espanya que es conserva dels inicis del ferrocarril.

dijous, 2 de desembre de 2010

Comunicat d'adhesió del Centre d’Estudis de l’Hospitalet al Manifest en defensa de l’Estació del Tren

Respecte de la vostra petició d’adhesió a la Plataforma en defensa de l’edifici de l’Estació de tren de Sant Feliu de Llobregat, us fem saber que després d’haver analitzat la vostra documentació i tenint en compte entre altres consideracions, els fets que el Centre d’Estudis de l’Hospitalet va participar en el seu moment en els actes de commemoració dels 150 anys de la línia de tren de Barcelona a Molins de Rei i Martorell.
I que un dels objectius de la nostra entitat és vetllar pel patrimoni en general i per la seva divulgació.
Atenent al valor patrimonial que suposa un edifici representatiu del desenvolupament econòmic i territorial del nostre país.
El fet de formar part del paisatge quotidià de moltes generacions de santfelieuncs i sanfeliuenques i baixllobregatins i baixllobregatines són alguns dels elements que,

La Junta Directiva del Centre d’Estudis de l’Hospitalet reunida el dia 23 de novembre de 2010 ha valorat en favor d’aquesta iniciativa i per tant acorda entre altres: “Adherir-se i donar suport a la campanya en defensa del patrimoni arquitectònic i ferroviari que representa l’edifici de l’estació de tren de Sant Feliu de Llobregat” dinamitzada per la Plataforma “Salvem l’estació de tren de Sant Feliu”.

L’Hospitalet de Llobregat, 23 de novembre de 2010

M.Pilar Massana i Llorens
Presidenta del CEL’H

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada