Adhereix-te

dilluns, 14 de setembre del 2020

L’escultor internacional Jaume Plensa s’adhereix a la Plataforma Salvem l’Estació del tren

Des de la Plataforma Salvem l’Estació del Tren de Sant Feliu seguim rebent suports de persones reconegudes de diferents àmbits. En aquesta ocasió ha estat l’escultor Jaume Plensa qui ens ha fet arribar la seva adhesió per salvar l’edifici de l’estació del tren.

Plensa, que està vinculat a Sant Feliu on té el seu taller, és un artista polifacètic reconegut a nivell internacional. Treballa l’expressió plàstica amb materials com l’acer, el ferro fos, la resina, el vidre, l’aigua o el so. Les seves obres de grans dimensions es poden contemplar a ciutats d’Espanya, Estats Units, Gran Bretanya, Japó, Alemanya, Suècia, Canadà, Corea, Xina o Brasil, entre d’altres.

Sant Feliu compta amb un conjunt escultòric situat a la plaça de la Vila, anomenat “El cor dels arbres”. Es tracta de tres figures humanes de bronze abraçades a la natura, que porten el nom de diferents compositors de música clàssica. Al Roserar de Dot i de Camprubí també es pot visitar una pèrgola d’estil japonès. Tots dos conjunts van ser cedits per Jaume Plensa a la ciutat.

Jaume Plensa ha rebut diferents premis nacionals i internacionals en reconeixement a la seva obra: la Medaille des Chevaliers des Arts et Lettres del Ministeri de Cultura francès al 1993; el Premi Nacional de Cultura d’Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya al 1997; el Premio Nacional de las Artes Plásticas en 2012; y el Premio Velázquez de las Artes al 2013, aquests darrers del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada