Adhereix-te

dimarts, 27 de juny del 2023

La plataforma Salvem l’Estació de Sant Feliu denuncia l’assetjament d’Adif als ocupants de l’edifici històric (La República)

Denuncien que els treballs que es duen a terme als voltants de l'estació posen en risc les persones que hi ha a l'interior


Llegir a La República


La plataforma Salvem l’Estació de Sant Feliu de Llobregat ha denunciat que ADIF està “assetjant” les persones que des del passat divendres, 23 de juny, ocupen l’edifici històric de l’estació per evitar que s’enderroqui en el marc dels treballs de soterrament de les vies. L’organització ha emès un comunicat en el qual assegura que els treballs que es duen a terme als voltants de l’estació posen en risc les persones que hi ha a l’interior, ja que poden provocar despreniments i danys personals als activistes.

En el mateix comunicat, la plataforma també critica que Adif hagi col·locat tanques al voltant de l’edifici històric tancant i aïllant els ocupants, el que consideren un acte de “retenció il·legal”. Per últim, reclamen que es faciliti l’entrada d’aliments i aigua als ocupants i que no es permetin els insults d’alguns treballadors als ocupants de l’estació.

Les tasques de demolició de l’edifici històric de l’estació van començar a principis de juny, però des del passat divendres estan aturades, ja que una activista va ocupar l’edifici per evitar-ne l’enderrocament. Malgrat que les obres van aturar-se, Adif va presentar una denúncia al jutjat i espera que aquest autoritzi el desallotjament per poder continuar amb l’enderroc de l’edifici. Tant l’Ajuntament com ADIF ressalten que han treballat per preservar els elements de l’estació que tenen valor patrimonial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada