L’Estació de Sant Feliu de Llobregat

Puja al tren per salvar l’Estació amb més de 150 anys d’història!

L'arribada del ferrocarril l’any 1854 va comportar grans canvis a la nostra ciutat en la millora de la mobilitat, en la industrialització i en el comerç i d’intercanvi econòmic amb les altres poblacions, així com en la fesomia de la ciutat que es va expandir agafant com a eix vertebrador l’Estació del ferrocarril amb l’obertura de nous carrers. Ja des dels primers moments l’Estació es va convertir en el nou pol d’atenció del poble ja que tenia una intensa activitat comercial.

L’edifici de l’Estació té tres cossos, el central més gran s’utilitzava de sala d’espera i s’accedia a través d’un passadís des d’una de les naus laterals un cop comprat el bitllet a les taquilles. A la nau on avui hi ha el bar hi havia l’habitatge del cap d’estació. L'estació de Sant Feliu sorprèn per la forma en arc de mig punt de les seves portes i finestres de la façana del costat de l’andana. En el moment de la seva construcció un altre element que va cridar molt l’atenció fou l’arquitectura que seguí els models arquitectònics anglesos de l’època i la riquesa dels materials emprats per a la seva construcció i decoració.

Actualment l’edifici de l’Estació de Sant Feliu és, juntament amb els de Molins de Rei i Cornellà, el més antic de Catalunya i d’Espanya que es conserva dels inicis del ferrocarril.

dimarts, 22 de juny de 2010

Carta d'adhesió Associació d’Amics del Tren de l’Alt Penedès


Des de la creació de l’Associació d’Amics del Tren de l’Alt Penedès, un dels principals objectius de la nostra Associació va ser la de la preservació del patrimoni ferroviari.

Per a nosaltres les estacions són quelcom més que un lloc on pujar o baixar dels trens. Les estacions són història, arquitectura, records, vivències, etc.
A La Granada estem molt orgullosos de la nostra estació i els Amics del Tren hem fet durant molts anys còmplices a tot el poble d’aquest sentiment.
Amb exposicions, xerrades o participació en publicacions em aconseguit que tothom conegui millor la seva estació, La Granada.

Amb aquestes línies, els Amics del Tren de l’Alt Penedès volem donar tot el nostre suport a la Campanya Salvem l’Estació de Sant Feliu de Llobregat, encoratjant-vos a lluitar per la preservació d’un dels edificis més emblemàtics de la ciutat, tant per la seva originalitat arquitectònica, que el fan únic a tota la xarxa ferroviària, com pel que representa per als ciutadans de Sant Feliu.

La Granada a 22 de juny de 2010

Lluís Miquel Tuells Moreno
President

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada