Salvem l’Estació del tren
de Sant Feliu de Llobregat
Plataforma ciutadana en defensa del patrimoni històric col·lectiu de Sant Feliu


Castellano |  Entradas | Manifiesto 2019 |  Dictamen

L’Estació de Sant Feliu de Llobregat

Puja al tren per salvar una Estació amb 165 anys d’història!

L'arribada del ferrocarril l’any 1854 va comportar grans canvis a la nostra ciutat en la millora de la mobilitat, en la industrialització i en el comerç i d’intercanvi econòmic amb les altres poblacions, així com en la fesomia de la ciutat que es va expandir agafant com a eix vertebrador l’Estació del ferrocarril amb l’obertura de nous carrers. Ja des dels primers moments l’Estació es va convertir en el nou pol d’atenció del poble ja que tenia una intensa activitat comercial.

L’edifici de l’Estació té tres cossos, el central més gran s’utilitzava de sala d’espera i s’accedia a través d’un passadís des d’una de les naus laterals un cop comprat el bitllet a les taquilles. A la nau on avui hi ha el bar hi havia l’habitatge del cap d’estació. L'estació de Sant Feliu sorprèn per la forma en arc de mig punt de les seves portes i finestres de la façana del costat de l’andana. En el moment de la seva construcció un altre element que va cridar molt l’atenció fou l’arquitectura que seguí els models arquitectònics anglesos de l’època i la riquesa dels materials emprats per a la seva construcció i decoració.

Actualment l’edifici de l’Estació de Sant Feliu és, juntament amb els de Sant Andreu Comtal i Cornellà de Llobregat, el més antic de Catalunya i d’Espanya que es conserva en funcionament dels inicis del ferrocarril.

dissabte, 6 de juny del 2020

Els participants reben els diplomes del concurs de Dibuix Infantil “Per Sant Jordi el tren no s’atura!”

El dilluns 1 de juny es va fer el lliurament telemàtic de diplomes als nens i nenes que van participar en la 1a edició del concurs de Dibuix Infantil “Per Sant Jordi el tren no s’atura!”. El concurs organitzat per la Plataforma “Salvem l’Estació del tren” de Sant Feliu de Llobregat amb motiu del confinament i la campanya solidària #JoEmQuedoACasa. Durant aquest temps la Plataforma ha proposat diverses activitats per celebrar la Diada de Sant Jordi i fer més amè el confinament.

Felicitem la Noa i la Eileen, en la categoria 6 fins a 9 anys, i el Daniel, l’Andreu i la Nora, en la categoria de 10 a 12 anys. Enhorabona a tots i totes!

El concurs forma part de les activitats que es duen a terme per reivindicar i posar en valor el patrimoni ferroviari i industrial de Sant Feliu, les quals representen els elements del ferrocarril i l’estació del tren construïda l’any 1854.

Des del passat 6 d’abril fins al 26 de maig s’ha celebrat el concurs de dibuix en què hi podien participar nens i nenes fins a 12 anys. En aquesta primera edició s’ha demanat als participants recrear la llegenda de Sant Jordi relacionada amb el ferrocarril.

Els participants han posat la nota de color i d’il·lusió durant el confinament per fer-nos arribar les seves creacions.

Podeu veure el vídeo amb els dibuixos seleccionats aquí.DEFENSAR EL PATRIMINI ÉS
EDUCAR EN VALORS


Enhorabona a tots i totes!

Andrés García Oñate, 11 anys Daniel Cobo Alcalá, 11 anys


Nora López Farres, 10 anys Eileen Solé Larby, 6 anys


Noa Sarrias Bruzos, 9 anys Accèssit - Fora de concurs


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada