Salvem l’Estació del tren
de Sant Feliu de Llobregat
Plataforma ciutadana en defensa del patrimoni històric col·lectiu de Sant Feliu


Castellano |  Entradas | Manifiesto 2019 |  Dictamen

L’Estació de Sant Feliu de Llobregat

Puja al tren per salvar una Estació amb 165 anys d’història!

L'arribada del ferrocarril l’any 1854 va comportar grans canvis a la nostra ciutat en la millora de la mobilitat, en la industrialització i en el comerç i d’intercanvi econòmic amb les altres poblacions, així com en la fesomia de la ciutat que es va expandir agafant com a eix vertebrador l’Estació del ferrocarril amb l’obertura de nous carrers. Ja des dels primers moments l’Estació es va convertir en el nou pol d’atenció del poble ja que tenia una intensa activitat comercial.

L’edifici de l’Estació té tres cossos, el central més gran s’utilitzava de sala d’espera i s’accedia a través d’un passadís des d’una de les naus laterals un cop comprat el bitllet a les taquilles. A la nau on avui hi ha el bar hi havia l’habitatge del cap d’estació. L'estació de Sant Feliu sorprèn per la forma en arc de mig punt de les seves portes i finestres de la façana del costat de l’andana. En el moment de la seva construcció un altre element que va cridar molt l’atenció fou l’arquitectura que seguí els models arquitectònics anglesos de l’època i la riquesa dels materials emprats per a la seva construcció i decoració.

Actualment l’edifici de l’Estació de Sant Feliu és, juntament amb els de Sant Andreu Comtal i Cornellà de Llobregat, el més antic de Catalunya i d’Espanya que es conserva en funcionament dels inicis del ferrocarril.

Concurs

El primer concurs de fotografia “Sant Feliu Estació” ja té guanyadors

A la cloenda del concurs fotogràfic cal destacar la magnífica resposta obtinguda en el marc d'aquesta primera edició del Concurs de Fotografia “Sant Feliu Estació”, al qual s'han presentat 45 treballs que destaquen l’aspecte més social i original de l’Estació de rodalies de Sant Feliu de Llobregat.

D’acord amb la resolució de la votació popular entre tots els membres del grup "Salvem l’Estació del Tren de Sant Feliu” es destaca tant el nivell de participació com la qualitat de les fotografies presentades al concurs.

El jurat ha declarat guanyadors els treballs:

1er Premi:
  • El Pulmó i el Cor de la Ciutat. Autora: Maria Dolores Martin Rodriguez

2on Premi:
  • “Estación: Primavera”. Autor: Juan Carlos Vicente Sànchez

3er Premi ex-aequo:
  • Fem tard. Autor: Àlex Miró Blay
  • El Pulmó i el Cor de la Ciutat. Autora: Maria Dolores Martin Rodriguez


El jurat atorga quatre accèssits:

Menció especial:
  • El Pulmó i el Cor de la Ciutat. Autora: Maria Dolores Martin Rodriguez
  • Pont que uneix passat i present. Autor Jaume Solé
  • “Hasta el infinito y más allá.” Autora: Núria Solé Díaz
  • Bona nit, apagueu els llums. Autor Jaume Solé