Salvem l’Estació del tren
de Sant Feliu de Llobregat
Plataforma ciutadana en defensa del patrimoni històric col·lectiu de Sant Feliu


Castellano |  Entradas | Manifiesto 2019 |  Dictamen

L’Estació de Sant Feliu de Llobregat

Puja al tren per salvar una Estació amb 165 anys d’història!

L'arribada del ferrocarril l’any 1854 va comportar grans canvis a la nostra ciutat en la millora de la mobilitat, en la industrialització i en el comerç i d’intercanvi econòmic amb les altres poblacions, així com en la fesomia de la ciutat que es va expandir agafant com a eix vertebrador l’Estació del ferrocarril amb l’obertura de nous carrers. Ja des dels primers moments l’Estació es va convertir en el nou pol d’atenció del poble ja que tenia una intensa activitat comercial.

L’edifici de l’Estació té tres cossos, el central més gran s’utilitzava de sala d’espera i s’accedia a través d’un passadís des d’una de les naus laterals un cop comprat el bitllet a les taquilles. A la nau on avui hi ha el bar hi havia l’habitatge del cap d’estació. L'estació de Sant Feliu sorprèn per la forma en arc de mig punt de les seves portes i finestres de la façana del costat de l’andana. En el moment de la seva construcció un altre element que va cridar molt l’atenció fou l’arquitectura que seguí els models arquitectònics anglesos de l’època i la riquesa dels materials emprats per a la seva construcció i decoració.

Actualment l’edifici de l’Estació de Sant Feliu és, juntament amb els de Sant Andreu Comtal i Cornellà de Llobregat, el més antic de Catalunya i d’Espanya que es conserva en funcionament dels inicis del ferrocarril.

dissabte, 14 de novembre de 2020

L’Ajuntament anuncia valorar la reconstrucció de l’edifici de l’estacióL’Ajuntament ha anunciat aquests dies que està treballant en diferents projectes per garantir la preservació de l’edifici de l’estació. Per a la Plataforma Salvem l’Estació és una bona notícia que per primera vegada l’Ajuntament anunciï com a una de les opcions a valorar la reconstrucció de l’edifici històric de l’estació, el qual està reconegut com un element del patrimoni industrial de Catalunya.

La plataforma enten que garantir la preservació dels elements que integren l'estació tan sols es pot fer preservant la totalitat de l'edifici, "el patrimoni no es guarda a trossets".

La feina de la Plataforma està donant els seus fruits. El passat mes de març la Plataforma Salvem l’Estació i l’Associació ARES vam presentar una moció al ple perquè es fes una intervenció arqueològica abans de l’enderrocament de l’edifici per tal de preservar els elements històrics davant el soterrament de les vies. La moció va ser ajornada per la covid, però interpretem que ha portat a l’Ajuntament a treballar per aquest camí.

Podeu seguir el fil al Facebook fent clic aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari