Salvem l’Estació del tren
de Sant Feliu de Llobregat
Plataforma ciutadana en defensa del patrimoni històric col·lectiu de Sant Feliu


Castellano |  Entradas | Manifiesto 2019 |  Dictamen

L’Estació de Sant Feliu de Llobregat

Puja al tren per salvar una Estació amb 165 anys d’història!

L'arribada del ferrocarril l’any 1854 va comportar grans canvis a la nostra ciutat en la millora de la mobilitat, en la industrialització i en el comerç i d’intercanvi econòmic amb les altres poblacions, així com en la fesomia de la ciutat que es va expandir agafant com a eix vertebrador l’Estació del ferrocarril amb l’obertura de nous carrers. Ja des dels primers moments l’Estació es va convertir en el nou pol d’atenció del poble ja que tenia una intensa activitat comercial.

L’edifici de l’Estació té tres cossos, el central més gran s’utilitzava de sala d’espera i s’accedia a través d’un passadís des d’una de les naus laterals un cop comprat el bitllet a les taquilles. A la nau on avui hi ha el bar hi havia l’habitatge del cap d’estació. L'estació de Sant Feliu sorprèn per la forma en arc de mig punt de les seves portes i finestres de la façana del costat de l’andana. En el moment de la seva construcció un altre element que va cridar molt l’atenció fou l’arquitectura que seguí els models arquitectònics anglesos de l’època i la riquesa dels materials emprats per a la seva construcció i decoració.

Actualment l’edifici de l’Estació de Sant Feliu és, juntament amb els de Sant Andreu Comtal i Cornellà de Llobregat, el més antic de Catalunya i d’Espanya que es conserva en funcionament dels inicis del ferrocarril.

dijous, 6 de febrer del 2020

L’Avenç de Cornellà s’adhereix al Manifest en defensa de l’estació del tren de Sant Feliu



L’associació de Cornellà L’Avenç dona suport a la campanya “Salvem l’estació del tren” que s’està portant a terme a Sant Feliu de Llobregat per mantenir el seu edifici, el qual està previst que s’enderroqui amb les obres del soterrament.

El president de L’Avenç, Carles Freixas, destaca: “A Cornellà comptem amb una estació ‘germana’ a la vostra que vàrem haver de defensar també en el seu moment. Per sort l’estació de Cornellà forma part del Catàleg d’edificis protegits”.

L’Avenç de Cornellà és una associació creada l’any 1994 per a la defensa del patrimoni arquitectònic, històric i cultural de Cornellà.

Podeu consultar una ressenya de l’estació de Cornellà feta per un dels socis on es menciona la importància que tenen aquestes estacions en el context del ferrocarril a l’Estat espanyol: "Els edificis de les estacions de Cornellà, Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei, tots al tram de la línia que enllaça la ciutat de Barcelona amb Molins de Rei inaugurada el 14 de novembre de 1854, són les segones més antigues de l’Estat espanyol. Totes tres continuen en servei després de la de Sant Andreu Comtal, de la línia Barcelona-Granollers, que es va inaugurar el 23 de juliol de 1854. Per aquest motiu tenen una rellevància i significació cabdals per a l'historia del ferrocarril de Catalunya".


Carles Freixas
President de L’Avenç de Cornellà
Associació per de la defensa patrimoni històric i cultural de Cornellà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada