Salvem l’Estació del tren
de Sant Feliu de Llobregat
Plataforma ciutadana en defensa del patrimoni històric col·lectiu de Sant Feliu


Castellano |  Entradas | Manifiesto 2019 |  Dictamen

L’Estació de Sant Feliu de Llobregat

Puja al tren per salvar una Estació amb 165 anys d’història!

L'arribada del ferrocarril l’any 1854 va comportar grans canvis a la nostra ciutat en la millora de la mobilitat, en la industrialització i en el comerç i d’intercanvi econòmic amb les altres poblacions, així com en la fesomia de la ciutat que es va expandir agafant com a eix vertebrador l’Estació del ferrocarril amb l’obertura de nous carrers. Ja des dels primers moments l’Estació es va convertir en el nou pol d’atenció del poble ja que tenia una intensa activitat comercial.

L’edifici de l’Estació té tres cossos, el central més gran s’utilitzava de sala d’espera i s’accedia a través d’un passadís des d’una de les naus laterals un cop comprat el bitllet a les taquilles. A la nau on avui hi ha el bar hi havia l’habitatge del cap d’estació. L'estació de Sant Feliu sorprèn per la forma en arc de mig punt de les seves portes i finestres de la façana del costat de l’andana. En el moment de la seva construcció un altre element que va cridar molt l’atenció fou l’arquitectura que seguí els models arquitectònics anglesos de l’època i la riquesa dels materials emprats per a la seva construcció i decoració.

Actualment l’edifici de l’Estació de Sant Feliu és, juntament amb els de Sant Andreu Comtal i Cornellà de Llobregat, el més antic de Catalunya i d’Espanya que es conserva en funcionament dels inicis del ferrocarril.

dilluns, 6 de setembre del 2021

El músic Joan Dausà s’afegeix a la campanya “Salvem l’estació”

El cantautor i actor santfeliuenc Joan Dausà dona suport a la campanya “Salvem l’Estació del tren”, una reclamació ciutadana que demana reconstrucció de l'edifici històric del segle XIX, una vegada finalitzin les obres del soterrament. La campanya vol sensibilitzar la ciutadania sobre el valor del patrimoni ferroviari de la ciutat.7

Dausà és un santfeliuenc molt implicat en la vida de la ciutat. Ha estat pregoner de l’Exposició Nacional de Roses, ha posat música a haikus de l’escriptora santfeliuenca Joana Raspall, a més de participar en moltes activitats culturals i solidàries organitzades a Sant Feliu de Llobregat.

A nivell professional té una llarga trajectòria com a músic i com a actor. Molt conegudes són les seves cançons Jo mai mai, Barcelona nit d’estiu o Ara som gegants, entre moltes altres.

Com a actor va participar en sèries com La Riera o El cor de la ciutat o a la pel·lícula Barcelona nit d’estiu. També ha col·laborat amb el Club Super 3.

En el seu futur immediat està l’estrena del seu nou disc Ho tenim tot el proper 22 d’octubre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada