Salvem l’Estació del tren
de Sant Feliu de Llobregat
Plataforma ciutadana en defensa del patrimoni històric col·lectiu de Sant Feliu


Castellano |  Entradas | Manifiesto 2019 |  Dictamen

L’Estació de Sant Feliu de Llobregat

Puja al tren per salvar una Estació amb 165 anys d’història!

L'arribada del ferrocarril l’any 1854 va comportar grans canvis a la nostra ciutat en la millora de la mobilitat, en la industrialització i en el comerç i d’intercanvi econòmic amb les altres poblacions, així com en la fesomia de la ciutat que es va expandir agafant com a eix vertebrador l’Estació del ferrocarril amb l’obertura de nous carrers. Ja des dels primers moments l’Estació es va convertir en el nou pol d’atenció del poble ja que tenia una intensa activitat comercial.

L’edifici de l’Estació té tres cossos, el central més gran s’utilitzava de sala d’espera i s’accedia a través d’un passadís des d’una de les naus laterals un cop comprat el bitllet a les taquilles. A la nau on avui hi ha el bar hi havia l’habitatge del cap d’estació. L'estació de Sant Feliu sorprèn per la forma en arc de mig punt de les seves portes i finestres de la façana del costat de l’andana. En el moment de la seva construcció un altre element que va cridar molt l’atenció fou l’arquitectura que seguí els models arquitectònics anglesos de l’època i la riquesa dels materials emprats per a la seva construcció i decoració.

Actualment l’edifici de l’Estació de Sant Feliu és, juntament amb els de Sant Andreu Comtal i Cornellà de Llobregat, el més antic de Catalunya i d’Espanya que es conserva en funcionament dels inicis del ferrocarril.

dimarts, 27 de juny del 2023

La plataforma Salvem l’Estació de Sant Feliu denuncia l’assetjament d’Adif als ocupants de l’edifici històric (La República)

Denuncien que els treballs que es duen a terme als voltants de l'estació posen en risc les persones que hi ha a l'interior


Llegir a La República


La plataforma Salvem l’Estació de Sant Feliu de Llobregat ha denunciat que ADIF està “assetjant” les persones que des del passat divendres, 23 de juny, ocupen l’edifici històric de l’estació per evitar que s’enderroqui en el marc dels treballs de soterrament de les vies. L’organització ha emès un comunicat en el qual assegura que els treballs que es duen a terme als voltants de l’estació posen en risc les persones que hi ha a l’interior, ja que poden provocar despreniments i danys personals als activistes.

En el mateix comunicat, la plataforma també critica que Adif hagi col·locat tanques al voltant de l’edifici històric tancant i aïllant els ocupants, el que consideren un acte de “retenció il·legal”. Per últim, reclamen que es faciliti l’entrada d’aliments i aigua als ocupants i que no es permetin els insults d’alguns treballadors als ocupants de l’estació.

Les tasques de demolició de l’edifici històric de l’estació van començar a principis de juny, però des del passat divendres estan aturades, ja que una activista va ocupar l’edifici per evitar-ne l’enderrocament. Malgrat que les obres van aturar-se, Adif va presentar una denúncia al jutjat i espera que aquest autoritzi el desallotjament per poder continuar amb l’enderroc de l’edifici. Tant l’Ajuntament com ADIF ressalten que han treballat per preservar els elements de l’estació que tenen valor patrimonial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada