Salvem l’Estació del tren
de Sant Feliu de Llobregat
Plataforma ciutadana en defensa del patrimoni històric col·lectiu de Sant Feliu


Castellano |  Entradas | Manifiesto 2019 |  Dictamen

L’Estació de Sant Feliu de Llobregat

Puja al tren per salvar una Estació amb 165 anys d’història!

L'arribada del ferrocarril l’any 1854 va comportar grans canvis a la nostra ciutat en la millora de la mobilitat, en la industrialització i en el comerç i d’intercanvi econòmic amb les altres poblacions, així com en la fesomia de la ciutat que es va expandir agafant com a eix vertebrador l’Estació del ferrocarril amb l’obertura de nous carrers. Ja des dels primers moments l’Estació es va convertir en el nou pol d’atenció del poble ja que tenia una intensa activitat comercial.

L’edifici de l’Estació té tres cossos, el central més gran s’utilitzava de sala d’espera i s’accedia a través d’un passadís des d’una de les naus laterals un cop comprat el bitllet a les taquilles. A la nau on avui hi ha el bar hi havia l’habitatge del cap d’estació. L'estació de Sant Feliu sorprèn per la forma en arc de mig punt de les seves portes i finestres de la façana del costat de l’andana. En el moment de la seva construcció un altre element que va cridar molt l’atenció fou l’arquitectura que seguí els models arquitectònics anglesos de l’època i la riquesa dels materials emprats per a la seva construcció i decoració.

Actualment l’edifici de l’Estació de Sant Feliu és, juntament amb els de Sant Andreu Comtal i Cornellà de Llobregat, el més antic de Catalunya i d’Espanya que es conserva en funcionament dels inicis del ferrocarril.

diumenge, 26 de setembre del 2021

Anna Repullo reproduce la estación de tren en el mural de la Ateneu Santfeliuenc (El Llobregat)

Una nueva estación en Sant Feliu de Llobregat reflejada por la artista Anna Repullo en el patio de la Ateneu ha sido la iniciativa de la Plataforma Salvem l’Estació


Sonia Algaba Benito
Llegir a El Llobregat


El municipio de Sant Feliu de Llobregat cuenta estos días con una nueva estación, reproducida en un gran mural del patio de la Ateneu por la artista Anna Repullo. La iniciativa de plasmar el edificio de la estación de tren, ha sido de la Plataforma Salvem l’Estació y cuenta con el apoyo del soporte de la Ateneu Santfeliuenc.

El mural rinde homenaje al 167 aniversario del edificio, que será destruido pronto con motivo de las obras de soterramiento. La pintura muestra la precisa referencia a la pérdida del patrimonio y que el patrimonio también forma parte de la cultura.

El objetivo de la artista ha sido unir la cultura y el patrimonio en el mural y según ha manifestado Jaume Solé, impulsor de la plataforma Salvem l’Estació, la pintura es un símbolo de la cultura popular, y hace homenaje a la estación.

Anna Repullo estudio Bellas Artes y ha hecho varios murales en el municipio de Sant Feliu de Llobregat y en diferentes municipios de alrededor de Cataluña. Todos ellos con un gran toque de realismo y que han contado con una gran acogida.

Las obras de soterramiento de las vías ya se han iniciado en el municipio y muy pronto se espera derribar el edificio de la estación, uno de los primeros que se construyeron a mediados del siglo XIX. Desde hace años, la Plataforma Salvem l’Estació lucha por no perder este edificio, que forma parte del patrimonio de la ciudad y sugieren una deconstrucción para posteriormente edificarlo de nuevo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada