Salvem l’Estació del tren
de Sant Feliu de Llobregat
Plataforma ciutadana en defensa del patrimoni històric col·lectiu de Sant Feliu


Castellano |  Entradas | Manifiesto 2019 |  Dictamen

L’Estació de Sant Feliu de Llobregat

Puja al tren per salvar una Estació amb 165 anys d’història!

L'arribada del ferrocarril l’any 1854 va comportar grans canvis a la nostra ciutat en la millora de la mobilitat, en la industrialització i en el comerç i d’intercanvi econòmic amb les altres poblacions, així com en la fesomia de la ciutat que es va expandir agafant com a eix vertebrador l’Estació del ferrocarril amb l’obertura de nous carrers. Ja des dels primers moments l’Estació es va convertir en el nou pol d’atenció del poble ja que tenia una intensa activitat comercial.

L’edifici de l’Estació té tres cossos, el central més gran s’utilitzava de sala d’espera i s’accedia a través d’un passadís des d’una de les naus laterals un cop comprat el bitllet a les taquilles. A la nau on avui hi ha el bar hi havia l’habitatge del cap d’estació. L'estació de Sant Feliu sorprèn per la forma en arc de mig punt de les seves portes i finestres de la façana del costat de l’andana. En el moment de la seva construcció un altre element que va cridar molt l’atenció fou l’arquitectura que seguí els models arquitectònics anglesos de l’època i la riquesa dels materials emprats per a la seva construcció i decoració.

Actualment l’edifici de l’Estació de Sant Feliu és, juntament amb els de Sant Andreu Comtal i Cornellà de Llobregat, el més antic de Catalunya i d’Espanya que es conserva en funcionament dels inicis del ferrocarril.

dilluns, 18 d’octubre del 2021

La exposición Mirades a l’Estació se inaugurará el 21 de octubre en Sant Feliu (El Llobregat)

La exposición de fotografías, dibujos, pinturas, audiovisual y maquetas sobre la estación del tren de Sant Feliu podrá encontrarse del 21 de octubre al 4 de noviembre en el Aula de Cultura del Ateneu Santfelienc.


Esther Collado
Llegir a El Llobregat


La plataforma ciudadana Salvem l’Estació del tren prepara junto a otras entidades de Sant Feliu diversas actividades bajo el lema “El Patrimoni és Cultura”. Estas se llevarán a cabo para resaltar el valor histórico y patrimonio del edificio de la estación. Estas acciones culturales terminarán con una gran exposición de obras relacionadas con el edificio de la estación de tren, que se inaugurará el próximo jueves 21 de octubre en el patio del Ateneu Santfeliuenc, entidad colaboradora.

La muestra incluirá fotografías, dibujos, pinturas, maquetas y un audiovisual. Son varias entidades y artistas tanto de la ciudad y como de la comarca quienes han querido aportar su grano de arena en este acto conmemorativo del patrimonio del edificio de la estación del tren. Por este motivo, han realizado obras pensadas especialmente para esta ocasión.

El edificio de la estación de Sant Feliu se inauguró el 26 de octubre de 1854, por lo que este mes se celebrará su 167vo aniversario. La plataforma organizadora Salvem l’Estació ha trabajado para promover la conservación de este lugar, pero se planea construir una nueva estación que la reemplace durante las próximas obras del soterramiento de las vías del tren.

A lo largo del mes de agosto, Anna Repullo pintó un mural en el patio del Ateneu, el cual también forma parte de las obras y servirá como telón de fondo para la inauguración de la exposición. Esta podrá visitarse en el Aula de Cultura, para lo cual hace falta reservar una entrada.

Las personas que quieran acudir otro día a esta exposición, podrán hacerlo durante el horario de apertura: de lunes a viernes de 18 a 20 horas, y de sábado y domingo de 11 a 13:30h y de 18 a 20 horas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada